1

Sofie Venæs - "Julehygge"

Velkommen til “Julehygge”, en julekonsert som skal gi deg en avslappet og koselig julestemning i den ellers travle desember måned. Det blir juleklassikere på både norsk og engelsk, en tur innom Disney-verdenen og samtidig noen andre sanger som garantert vil gi deg julestemning. Med denne spennende besetningen som består av tre musikere med ulik bakgrunn kan du her oppleve en mer nedstrippet og annerledes julekonsert.

Sofie Venæs gikk på musikklinjen ved Ole vig videregående skole, før ferden gikk videre til Seljord folkehøgskole på musikallinjen der. Sofie fant raskt ut at musikal var det hun brant for og begynte på en 3-årig bachelor ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo i 2016. Sofie har blant annet vært med på Tribute to Olav Engelbrektsson som Rakel, Shockheaded Peter som mor til August og bøllefrø (avgangsforestilling ved Musikkteaterhøyskolen). Hun har også sunget med Elisabeth Andreassen på nyttårsforestillingen til Halsen musikkforening (2019).

Med seg på konserten er storebror Elvin Venæs på bass og Magnus Munkeby Forbord på gitar.

Elvin Venæs har etter han gikk ut av musikklinja ved Ole Vig Vgs tatt et år på Trøndertun folkehøgskole og fått en bachelor i musikkvitenskap ved NTNU. Som en del av bachelorgraden fokuserte Elvin på musikk-komposisjon og arrangering og hadde blant annet Henning Sommerro som veileder. For tiden studerer Elvin jazz og musikkpedagogikk ved Norges Musikkhøgskole med kontrabass som hovedinstrument. Av musikalske jobber så har Elvin ved siden av studiene vært engasjert som instruktør og dirigent i flere korps og kulturskoler i Trøndelag i tillegg til å spille utøvende i flere ulike konstellasjoner fra jazz og rockeband til symfoniorkester, og har blant annet spilt med Anders Jektvik, Amanda Kamara, Amanda Tenfjord, S. Møller Storband, og Norges Musikkhøgskole sitt storband samt andre konstellasjoner. 

Magnus Munkeby Forbord har etter sin tid på Ole Vig videregående skole vært innom Trøndertun folkehøgskole, før han reiste ned til Leeds i England for å studere jazz. I løpet av disse årene har han spilt mye improvisert musikk som blant annet har omfavnet stilarter som psykedelisk rock, indiepop, folkemusikk og jazz. Han har også komponert all musikk for og ledet sitt eget band Atmosbear, og satt musikk til danseforestilling med duoen Sleepwalk. I fjor ble han ferdig i Leeds etter 3 år, og har det siste året bodd i Trondheim hvor han har studert videre og fokusert på egne prosjekter. 

Konserten gjennomføres med støtte fra Stjørdal kommune.

 

_
_
_