1

DAGANE - Fylkesmusikerne i Trøndelag og Ambulo Ensemble

Daniel Herskedal, Marius Nesset, Ingelin Reigstad Nordheim i samspill med Ambulo Ensemble: Det blir mektig og magisk når bestillingsverket "Dagane" skal på turne.

- Vi er både stolte og glade over å kunne ta fram igjen Daniel Herskedals bestillingsverk "Dagane". Det er et verk som favner bredt, både sjangermessig og i forhold til publikum. De utrolig flotte tilbakemeldingene fra publikum og presse har gjort at vi lenge har hatt lyst til å framføre det på nytt. Nå er vi endelig klare! 12. februar er det klart for "Dagane" i Kimen kulturhus.

Solister og orkester er håndplukket av Herskedal og Musikk i Trøndelag og består, i tillegg til han selv, av flere internasjonale profiler. Supersaksofonisten Marius Nesset har en kometkarriere og var eneste europeer på Downbeat sin liste over de 25 mest lovende musikerne i verden i 2016. Ingelin Reigstad Nordheim fra Holsnøy nord for Bergen har fart stille med sine sangprosjekt, men har gjort mange prosjekter som har passert under pressens radar opp gjennom årene. Hun steppet inn som vikar for Helene Bøksle, dermed har hun blitt vår sanger i dette prosjektet.

Ambulo ensemble er et sammensatt prosjektensemble bestående av Fylkesmusikerne i Trøndelag samt frilansmusikere som er knyttet til fylket. Ambulo ensemble ble etablert da det enda var Nord-Trøndelag fylke. I mangelen på et profesjonelt Sinfonietta i nord ble det initiert et storprosjekt som turnerte rundt til alle skolene i Nord-Trøndelag med en oppsetning kalt "Æ sa at du sa" i samarbeid med Turneteateret i Trøndelag. Dette nådde over 18 000 barn fra 1.-10.klasse høsten 2017.

_
_
_