Dag og Daniel Waade: To generasjoner synger opera

Daniel Waade er utdannet ved operaakademiet i København og synger med sin far, Dag Waade en rekke festlige, fornøyelige, vakre, skjønne og humoristiske operahits. Gade, Strauss, Rossini m.fl.

Daniel og Dag akkompagneres av pianist Magnus Kløften, mens Svein Waade tar oss gjennom kvelden som konferansier og inspirator.

 

Dag Waade

Sangstudier i Trondheim, Salzburg og München. Studeret ved Filip Hofstad, Rudolf Knoll og Joseph Metternich. Ansat som operasolist ved forskellige operahus i Tyskland fra 1983-1990.

Fra 1990 freelance i Danmark, bl.a forskellige produktioner ved musikteateret Undergrunden, Aarhus Sommeropera. Desuden forskellige koncerter både kirkelige som verdslige. Har blandt andet sunget:

Escamillo i Carmen, Reich og Fluth i "De lystige koner i Windsor", Basilio i Barberen i Sevilla, Nick Shadow i Rakes Progress, Storinquisitor i Don Carlos,
Ferrando i Trubaduren, Simone i Simone Boccanegra,
Scarpia i Tosca og flere andre mindre roller bl. a Kristoffer Rustung i Lucie på Steinvikholmen.

 

Daniel Waade

Daniel Waade begynte sin utdannelse på Syddansk Musikkonservatorium i 2011.
Fra 2012 - 2014 studier på Det kgl. Danske Musikkonservatorium" med Kirsten Buhl Møller som lærer.
Utdannet ved Opera akademiet i København, en eliteuddannelse under Det kgl.Teater.

Har sunget Ben i The Telephone - Betty Nansen Theater
Aeneas i Dido and Aeneas, Oluf i Elverskud
Daniel er en hyppig brugt koncertsanger og har kunnet opleves ved koncerter i hele landet med blant andre" Lille Muko" og Prinsens Musikkorps.

Han er for tiden ansatt på det Kongelige teater i København. Ved siden af sangen er Daniel Waade meget aktiv som akkompagnatør, kordirigent og organist.

_
_
_