1

Blues in Hell - Ola Lauvås cross section

Det er med stor begeistring vi kan melde at Ola Lauvås fra Stjørdal avslutter årets bluesfestival med konsert i Kimen kulturhus.

Det at vi i år får en ung avslutning på bluesfestivalen er helt på linje med fremtidsplanene om neste generasjon bluesfestival i Stjørdal og på Hell.

 Den nyutdannede jazztrompetisten sier selv at det er et ærefullt oppdrag å få avslutte Blues in Hell 2019.  

Ola har landet på at han vil invitere med seg noen unge lokale musikere, samt noen mer rutinerte til denne konserten. Som han sier «Det blir nok en artig sammensetning med folk og jeg er ikke sikker på at alle kjenner hverandre fra før en gang» Sånn skapes ofte magi.

Trompetisten som nylig avsluttet sin bachelor i utøvende musikk fra Leeds collage of music har spilt i bluesfestivalen i ulike konstellasjoner tidligere. Både gjennom SKA-frika, Mono og kulturskolen.

Selv om det er jazz som er musikksjangeren som ligger trompetistens hjerte nærmest, vi han forsøke å nærmes seg bluesen litt på denne konserten. Han kommer ikke til å spille ren bluesmusikk på konserten, blir det nok en slags improvisert sjanger, men som gjerne holder litt i tråden fra festivalen for øvrig. Ola sier at bluesen er grunnmuren i ganske mye musikk, så dette blir spennende.

 

_
_
_