1

Bjørn Marius Hegges Occurrences - Til Iver

Stjørdals spellemannsprisvinner i klassen jazz spiller endelig på Kimen!

Stjørdalingen Bjørn Marius Hegge fikk spellemannsprisen i klassen jazz i år for plata si “Vi är ledsna men du får inte längre vara barn” Nå har han skrevet et helt nytt verk. Det er en konfirmasjonsgave til en nær venn som heter Iver, verket har derfor fått tittelen  «Til Iver» 

Med seg på laget har han også Simon Olderskog Albertsen som også er fra Stjørdal. Bjørn Marius og Simon gikk begge på musikklinja ved Ole Vig Videregående skole og ønsker alle Stjørdalinger velkommen til en formiddag med fin musikk med noen av de beste norske jazzmusikerne som finnes i dag. 

Bassist og komponist Bjørn Marius Hegge har fått frie tøyler på konsertserien Blanke Ark og satt sammen et nydelig nytt band med trøorgel, piano, vokal, vibrafon, klarinett, trommer, kontrabass og gitar. Alf Hulbækmo, Eirik Hegdal, Anja Lauvdal, Simon Albertsen og Siril Malmedal Hauge, er noen av de fremste Norske jazzmusikerne i dag. De spiller ellers i band som: Moskus, Hulbækmo/Jakobsen familieorkester, flere ulike prosjekter med Trondheim Jazzorkester, Lillebror og Espen Berg Trio.  

 Dette blir kammermusikalsk, jazzete, finurlig og vakkert med tekster og melodier som utfordrer. Med Bjørn Marius sine komposisjoner spesialskrevet for akkurat disse håndplukkede musikerne -foruten en standardlåt «I loves you Porgy» fra operaen Porgy and Bess, denne i en noe alterert versjon-, vil dette bli en minneverdig kveld. Det blir innslag av litt ¹«salmefrijazz», samt kommer de til å finne på litt ²«farsk» underveis (Æ syns det e veldig artig å finn på litt ætte kvart -Bjørn Marius). 

Dette blir morsomt, vakkert, kanskje også litt rørende,  og vi får et lite innslag av ettertenksom samtidsmusikk.

Musikken er ellers inspirert av tid og rom, og det ubegripelige rundt dette, livet og alle de ulike måtene man kan velge å leve det på. Det er også inspirert av komponister og artister som Django Bates, Paul Hindemith, Frida Ånnevik, Paul Motian, Bill Frisell, Charlie Haden, alle musikerne som er med i prosjektet og ikke minst, Iver selv. 

 

Siril Malmedal Hauge - Vokal 

Eirik Hegdal - Klarinetter og saksofoner

Simon Albertsen - Trommer og vibrafon

Alf Hulbækmo - Trøorgel 

Anja Lauvdal - Piano/Synth

Bjørn Marius Hegge - Komposisjon/Gitar/Kontrabass/Kvartstemt Cello 

 

¹«Salmefrijazz» Koalisjon av salme og frijazz, kommer oftest til uttrykk i salmelignende låter  spilt noe løst i snippen

²«Farsk» Å finne på abligøyer, Han drev med farsk.  

 

 

_
_
_